Print Options:

Bolognesesaus: Een heerlijk recept uit het hart van Bologna

Yields4 ServingsPrep Time20 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 20 mins

bolognesesaus

 400 g van Gemengd Gehakt (rundvlees en varkensvlees)
 1 ui, fijngesneden
 1 Wortel, fijngesneden
 1 Selderijstengel, fijngesneden
 150 ml Rode Wijn
 400 g Ingeblikte Tomaten
 Zout en Peper
 Extra vierge Olijfolie
1

Begin door een scheutje extra vierge olijfolie in een grote anti-aanbakpan te verwarmen, voeg de fijngesneden ui, wortel en selderij toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

2

Voeg het gemengde gehakt toe aan de pan en bak tot het bruin is, zorg ervoor dat je het vlees verkruimelt terwijl het kookt, ongeveer 5 minuten. Wees voorzichtig om het vlees niet te veel te doorboren om te voorkomen dat de smaakvolle sappen ontsnappen.

3

Kruid het mengsel met zout en peper, giet dan de rode wijn erbij. Laat het sudderen tot de wijn grotendeels is verdampt.

4

Voeg de ingeblikte tomaten toe aan de pan. Laat het onbedekt sudderen, ongeveer 2 uur, roer af en toe om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken.

5

Als de saus is ingedikt en de smaken samengevoegd zijn, proef dan en pas de kruiding zo nodig aan, serveer dan over je keuze van pasta.

Nutrition Facts

4 servings

Serving size

×