
Begin door een scheutje extra vierge olijfolie in een grote anti-aanbakpan te verwarmen, voeg de fijngesneden ui, wortel en selderij toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg het gemengde gehakt toe aan de pan en bak tot het bruin is, zorg ervoor dat je het vlees verkruimelt terwijl het kookt, ongeveer 5 minuten. Wees voorzichtig om het vlees niet te veel te doorboren om te voorkomen dat de smaakvolle sappen ontsnappen.
Kruid het mengsel met zout en peper, giet dan de rode wijn erbij. Laat het sudderen tot de wijn grotendeels is verdampt.
Voeg de ingeblikte tomaten toe aan de pan. Laat het onbedekt sudderen, ongeveer 2 uur, roer af en toe om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken.
Als de saus is ingedikt en de smaken samengevoegd zijn, proef dan en pas de kruiding zo nodig aan, serveer dan over je keuze van pasta.
4 servings