Print Options:

Cacio e Pepe: ontdek het geheim van deze simpele, maar verfijnde romeinse pasta recept

Yields4 Servings

cacio e pepe

 320 g pasta (Spaghetti, rigatoni)
 200 g Pecorino Romano Kaas, geraspt
 1 theelepel zwarte peper, versgemalen
 zout
1

Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg zodra het water kookt een flinke snuf zout toe en voeg de spaghetti toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar houd het al dente.

2

Terwijl de spaghetti kookt, rasp de Pecorino Romano en zet opzij. In een andere pan, rooster de versgemalen zwarte peper op laag vuur voor een minuut om de aroma's vrij te laten komen.

3

Bewaar een kopje van het pastawater voordat je de spaghetti afgiet.

4

Voeg de geraspte Pecorino Romano toe aan de pan met de zwarte peper en voeg een beetje van het hete pastawater toe. Roer snel om een romige saus te vormen.

5

Voeg de afgegoten spaghetti toe aan de pan met de saus en meng goed. Voeg indien nodig meer pastawater toe tot de saus de juiste consistentie heeft.

6

Serveer de Cacio e Pepe onmiddellijk, met extra geraspte Pecorino Romano aan de zijde.

Nutrition Facts

4 servings

Serving size

×