Print Options:

Amatriciana Recept: Ontdek de Smaak van Echt Italiaans Comfort Food

Yields4 Servings

amatriciana

 320 g pasta (bugatini, rigatoni)
 150 g Guanciale
 400 g gepelde tomaten
 1 rode peper
 80 g pecorino romano Kaas, geraspt
 Zout
 Extra vierge olijfolie
1

Snijd de guanciale in dunne reepjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de pancetta toe. Laat het knapperig worden, maar zorg ervoor dat het niet verbrandt.

2

Voeg de gepelde tomaten toe aan de pan. Plet de tomaten met een vork of lepel om een saus te maken. Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.

3

Voeg de rode peper toe aan de pan. Je kunt de peper heel laten, zodat je hem gemakkelijk kunt verwijderen voordat je de saus opdient, of je kunt hem fijn hakken als je wilt dat de saus pittiger is.

4

Kook ondertussen de bucatini in ruim gezouten water tot het 'al dente' is. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookwater.

5

Voeg de pasta toe aan de saus in de pan. Meng alles goed door elkaar, zodat de pasta goed bedekt is met de saus. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje van het pastakookwater toe om het te verdunnen.

6

Serveer de pasta met een royale hoeveelheid geraspte pecorino kaas erover.

Nutrition Facts

4 servings

Serving size

×